Bearded Mountaineer (Oreonympha nobilis)
Introduction The Bearded Mountaineer (Oreonympha nobilis) is a distinctive hummingbird endemic to the Peruvian Andes. It inhabits dry intermontane valleys
Bearded Mountaineer (Oreonympha nobilis) Read Post »
Introduction The Bearded Mountaineer (Oreonympha nobilis) is a distinctive hummingbird endemic to the Peruvian Andes. It inhabits dry intermontane valleys
Bearded Mountaineer (Oreonympha nobilis) Read Post »
Introduction The Butterfly Coquette (Lophornis verreauxii) is a small hummingbird in the family Trochilidae. It occurs in humid forests and
Butterfly Coquette (Lophornis verreauxii) Read Post »
Introduction The Flame-throated Sunangel, also known as the Little Sunangel, is a small hummingbird of the eastern Andes. Its accepted
Flame-throated Sunangel (Heliangelus micraster) Read Post »
Introduction The Merida Sunangel, Heliangelus spencei, is a small hummingbird endemic to the Mérida Andes of north-western Venezuela. It inhabits
Merida Sunangel (Heliangelus spencei) Read Post »
Introduction The Tepui Goldenthroat (Polytmus milleri) is a small hummingbird of the Guiana Highlands. It is associated with the isolated
Tepui Goldenthroat (Polytmus milleri) Read Post »
Introduction The Malagasy Palm Swift, Cypsiurus gracilis, is a small swift in the family Apodidae. Formerly treated as part of
Malagasy Palm Swift (Cypsiurus gracilis) Read Post »
Introduction The New Caledonian Owlet-nightjar (Aegotheles savesi) is an endemic bird of New Caledonia and one of the least-known species
New Caledonian Owlet-nightjar (Aegotheles savesi) Read Post »
Introduction The Mountain Owlet-nightjar (Aegotheles albertisi) is a small, elusive nocturnal bird of New Guinea’s mountain forests. It belongs to
Mountain Owlet-nightjar (Aegotheles albertisi) Read Post »
Introduction Mees’s Nightjar (Caprimulgus meesi) is a nocturnal member of the nightjar family, Caprimulgidae. It was described as a distinct
Mees’s Nightjar (Caprimulgus meesi) Read Post »
Introduction The Nacunda Nighthawk, Chordeiles nacunda, is a large South American member of the nightjar family, Caprimulgidae. It is an
Nacunda Nighthawk (Chordeiles nacunda) Read Post »
Introduction The Speckled Chachalaca, Ortalis guttata, is a resident member of the Cracidae family, which also includes guans and curassows.
Speckled Chachalaca (Ortalis guttata) Read Post »
Introduction The Cape Shoveler, Spatula smithii, is a medium-sized dabbling duck of southern Africa. It is named for its broad,
Cape Shoveler (Spatula smithii) Read Post »