Red-necked Nightjar (Caprimulgus ruficollis)
Introduction The Red-necked Nightjar, Caprimulgus ruficollis, is a nocturnal member of the nightjar family, Caprimulgidae. It breeds mainly in the
Red-necked Nightjar (Caprimulgus ruficollis) Read Post »
Introduction The Red-necked Nightjar, Caprimulgus ruficollis, is a nocturnal member of the nightjar family, Caprimulgidae. It breeds mainly in the
Red-necked Nightjar (Caprimulgus ruficollis) Read Post »
Introduction The Ocellated Poorwill (Nyctiphrynus ocellatus) is a small, nocturnal nightjar in the family Caprimulgidae. It occurs in southern Central
Ocellated Poorwill (Nyctiphrynus ocellatus) Read Post »
Introduction The Ladder-tailed Nightjar (Hydropsalis climacocerca) is a nocturnal member of the nightjar family, Caprimulgidae. It is distributed widely across
Ladder-tailed Nightjar (Hydropsalis climacocerca) Read Post »
Introduction The Common Nighthawk, Chordeiles minor, is a medium-sized member of the nightjar family, Caprimulgidae. Despite its name, it is
Common Nighthawk (Chordeiles minor) Read Post »
Introduction The Moorland Francolin, Scleroptila psilolaema, is a ground-dwelling member of the pheasant family, Phasianidae. It is endemic to the
Moorland Francolin (Scleroptila psilolaema) Read Post »
Introduction The Bornean Peacock-Pheasant (Polyplectron schleiermacheri) is an elusive, ground-dwelling pheasant endemic to the island of Borneo. It occurs in
Bornean Peacock-Pheasant (Polyplectron schleiermacheri) Read Post »
Introduction The Siamese Fireback (Lophura diardi), also known as Diard’s Fireback, is a large ground-dwelling pheasant of mainland Southeast Asia.
Siamese Fireback (Lophura diardi) Read Post »
Introduction The Cheer Pheasant, also known as Wallich’s Pheasant, is a restricted-range Himalayan galliform. Its accepted scientific name is Catreus
Cheer Pheasant (Catreus wallichii) Read Post »
Introduction The Western Capercaillie, Tetrao urogallus, is the largest living member of the grouse family. It occurs mainly in mature
Western Capercaillie (Tetrao urogallus) Read Post »
Introduction The Sooty Grouse (Dendragapus fuliginosus) is a large forest-dwelling grouse of the Pacific Coast ranges of North America. It
Sooty Grouse (Dendragapus fuliginosus) Read Post »
Introduction The Chestnut-throated Monal-Partridge, Tetraophasis obscurus, is a large, little-known pheasant in the family Phasianidae. It is endemic to the
Chestnut-throated Monal-Partridge (Tetraophasis obscurus) Read Post »
Introduction The Grey-breasted Partridge, also known as the White-faced Partridge or Horsfield’s Hill Partridge, is a forest-dwelling member of the
Grey-breasted Partridge (Arborophila orientalis) Read Post »